От Възраждане“ коментираха дългоочакваното решение на Конституционния съд (КС) за обявяване на

...
От Възраждане“ коментираха дългоочакваното решение на Конституционния съд (КС) за обявяване на
Коментари Харесай

Костадинов: Предстои ни сваляне на правителството и създаване на ново конституционно мнозинство

От „ Възраждане “ коментираха дългоочакваното решение на Конституционния съд (КС) за оповестяване на противоконституционно  решението от предходната година на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи по отношение на производство на референдум за опазване на  българския лев. Очевидно е, че напълно скоро ще имаме решение, откакто Конституционен съд ще бъде запълнен - в несъгласие с Конституцията, изясни Костадинов.

По думите му, въпросът от референдума по никакъв метод не е противоконституционен, каквито изказвания са били чути тази заран в пленарната зала, когато се е обсъждало прекратяването на пълномощията на народния представител  Десислава Атанасова, определена за член на Конституционен съд. И добави, че въпросът е дефиниран от конституционалисти. Ние въпреки всичко ще изчакаме какво ще бъде окончателното решение на съда, само че на 99 % към този момент можем да бъдем уверени, че Конституционен съд ще погази волята на българските жители, българската Конституция, уточни Костадинов.  Според „ Възраждане “ това е била и концепцията двамата определени конституционни съдии от квотата на Народното събрание да бъдат вкарани в този момент в Конституционен съд. Нямаме желание да спрем и да прекратим битката, имаме златен късмет тази година с европейските избори, които ще трансформират картината в Европейския парламент, сподели водачът на „ Възраждане “. Оттук нататък това, което ни следва, е събаряне на това държавно управление и основаване на ново конституционно болшинство, разгласи Костадинов.

За „ Възраждане “ не би било проблем, в случай че загуби председателското място в комисията за надзор на службите. Това изясни в отговор на журналистически въпрос в Народното събрание ръководителят на партията и на парламентарната група Костадин Костадинов.

Става въпрос за класическа политическа лустрация, която е маскирана с някакви официални евроатлантически причини, разяснява той. По думите му, евентуално, имало терзание и поради това, че от политическата мощ са показали интерес какво се случва с контрабандата по границите.

Днес на съвещание на комисията по правни въпрос би трябвало да бъде разгледан проектът за промени в правилника за работа на Народно събрание, засягащи точно работата на комисията. Вносителите от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и Движение за права и свободи оферират комисията към този момент да не е на паритетен принцип, а съгласно числеността на парламентарните групи, както и да отпадне ротацията в нея. Именно поради ротацията от началото на тази сесия за неин ръководител беше определен Николай Дренчев от „ Възраждане “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР